Unul dintre beneficiile verii fierbinți a fost că am experimentat limitele tolerante la secetă ale grădinii noastre . Din cauza vremii extreme, trebuie să ne gândim serios la alegerea plantelor , pentru că ceea ce ne motivează cu adevărat este să ne înconjurăm cu plante sănătoase, să suportăm condițiile și să asigurăm nu doar „muncă”, ci o constantă și ușoară, valoroasă. experiență în grădină.

Prin urmare, este timpul să acordăm prioritate plantelor care sunt ușor de cultivat și sunt foarte rezistente la dăunători și boli. Ierburile ornamentale îndeplinesc perfect aceste cerințe, aparțin fiecărei grădini! Îngrijirea lor extrem de simplă și valoarea decorativă foarte mare fac ca numeroasele lor versiuni să fie foarte apreciate. În timp ce la începutul verii seamănă doar cu un „nod de iarbă” obișnuit, până la sfârșitul lunii august pot deveni exemplare care domină întreaga vedere a grădinii.

Putem gasi varietatea potrivita pentru fiecare dimensiune de gradina, intrucat putem alege dintre variantele de 15-20 cm inaltime pana la ierburile ornamentale de 100-150 cm inaltime.

Există grupuri de soiuri pestrițe și monocromatice (de exemplu, Pennisetum ), așa că, pe lângă perioada de înflorire, putem obține și o vedere excelentă a frunzișului. Multe dintre ele sunt ornamentale pentru frunzișul lor (de exemplu, Carex morrowii „Dansul de gheață” – Pestrița japoneză), în timp ce altele merită plantate pentru flori (de exemplu, Pennisetum alopecuroides „Frumusețea neagră”).

Când plantați, asigurați-vă că le lăsați zona de creștere ideală (adică spațiul de care au nevoie când sunt complet crescute), deoarece altfel își vor alunga fără milă vecinii din apropiere.

Este, de asemenea, o familie de plante foarte simpatică în ceea ce privește cerințele lor de apă, deoarece majoritatea dintre ele sunt extrem de tolerante la secetă . Dacă nu vrem să pulverizăm mult în grădina noastră, atunci ierburile ornamentale sunt o alegere excelentă, deoarece sunt foarte rezistente la boli și evită dăunătorii .

După ce se deschid, tulpinile sunt legate strâns împreună la începutul iernii și tăiate numai la începutul primăverii – înainte de a încolți. Dacă tăiem tulpinile la sfârșitul toamnei, iarna poate provoca daune serioase plantelor din cauza precipitațiilor care se varsă în tulpini și îngheață acolo.

Vă dorim grădinărit plăcut!